torsdag 4 april 2013

Våren 2013

Hej och välkomna till vår med TURE! 

 

Och under våren kommer det hända mycket grejer! 

 

15-19 April är det Kårval! I kårvalet röstar studentkårens medlemmar på de listor som kandiderar till kårfullmäktige. En lista består av studenter som driver frågor i ett åsiktsprogram. Listorna kan vara kopplade till allt från utbildningar till politiska sammanslutningar eller enskilda studenter. Listorna offentliggörs vecka 14. Se mer info  https://www.facebook.com/karlstadstudentkar?fref=ts

 

16-17 April- Mångfaldsdagarna!  Föreläsningar, learnshops och utställningar, för att sätta normer och värderingar under lupp! Bland annat kommer Soran Ismail och Marika Carlsson att köra stand-up! se program http://mangfaldsdagarna.com/program/ 

 

24 April är det återigen föreningsmässa på Universitetet, ett ypperligt tillfälle att fixa märken till ovven!

 

28 April är det TUREs namnsdag och självklart kommer det firas. Mer info om detta kommer senare men jag rekommenderar att boka in lördag 27 april och ladda för fest, brännboll, lekar och skoj! 

 

30 April Valborg!! Runt lunchtid träffas alla föreningar i Museiparken i stan och kommer att leka, hänga och ha det gött tillsammans innan vi går allihopa i karnevaltåg till torget för att lyssna på Söt Likörs valborgssjungning. Vad som sedan händer är inte helt klart, men det kommer bli fest och vi kommer att ha kul!

Och (nästan) viktigast av allt: Vi kommer att sköta oss! Ingen kommer att kunna säga att någon turiet misskött sig, skräpat ner eller förstört. 

Kåren och valborgskommiteén har jobbat stenhårt för att ordna en grym valborgsfest men tyvärr har det satts käppar i hjulet av olika instanser och det har tyvärr lett till att det blivit omöjligt för kåren att finansiera och genomföra detta. Men det betyder inte att vi ska vara bittra eller förstöra något i aggression under kvällen (eller annars heller ;).

Det kommer helt enkelt bli en grym dag och kväll tillsammans med massa glada studenter! 

 

När vi går karnevaltåget är det kul om vi skulle styra ihop nåt tureaktigt i form av vagn eller annat. Förra året hade vi en vagn full med sand och en uppblåsbar palm, solstol och musik! Låt kreativiteten flöda! 

 

4 Maj är den sista Olympiaden, som hålls av föreningen Bamse. TURE leder hela turneringen än så länge så jag hoppas verkligen att vi kan ta hem det här! :) Mer info kommer men boka in detta! Prisutdelning kommer sedan ske på onsdagen 8 maj, då vi alla deltagande föreningar träffas utanför Bunkern för att kora vinnaren! 

 

23 Maj är det Fadderutbildning för de nya generalerna och faddrarna. Boka in hela dagen! Detta är obligatoriskt för Generalerna och de ettor som planerar att vara faddrar till höstens nollning. Mer info kommer! 

 

Jag hoppas ni orkat läsa igenom allt! Och att ni ser fram emot denna vår lika mycket som jag! Nu är det bara att hoppas på att den verkligen kommit för att stanna:) 

 

Hör av er om det är några funderingar! 

 

Väl mött! 

 

Frida Burström 

Ordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar