måndag 24 september 2012

Olympiad 29/9

Hej! 

 

På lördag är det alltså dags för den första Olympiaden! Detta kommer bli sjukt roligt att genomföra tillsammans med de andra föreningarna! 

Föreningen LINDA håller i den första tävlingen som är CAPS och går ut på att flippa kapsyler i glas (jag bifogar reglerna).

 Vi behöver alltså 6 personer som är med och tävlar för TURE. Allra helst blandat från alla år, så känner du att du vill vara med släng iväg ett mail till mig! De som inte är och tävlar är med och hejar på och har grymt kul! 

Har ni frågor så hör av er! 

 

Ha en bra vecka allihopa och lycka till med tentaplugget och tentan ettor! 

 

Frida 

Ordförande TURE
 
 

LINDA bjuder in till CAPS tävling


Datum: den 29 september


Plats: utanför Bunkern (om de regnar, återkommer vi om plats)


Tid: 16.00


Tävling: CAPS
Att ta med:
3 liter valfri dricka!


 


Regler för olympiaden


 Varje lag som föreningen ska skicka till tävlingen bestå av 6 personer. Majoritet ens egen förening. Laget skall helst vara fördelat mellan årskullarna och kön.

Varje deltagare skall vara föreningsklädd (ovve) eller nollningstshirt.

 Om föreningen inte deltar på tävlingen får den inte några poäng

 Vid misskötsel vid tävlingen får man avdrag de poäng man fick i föregåendetävling eller -10 poäng.

Regler för Caps tävlingen.


Äldst eller den med störst skägg börjar. Första spelaren försöker träffa en annan spelares glas med en kapsyl. Om kapsylen träffar glaset är personen utmanad, detta betyder att denne måste svara genom att kasta en kapsyl i utmanarens glas. Träffar kapsylen måste utmanaren försöka träffa den utmanades glas en gång till, detta fortsätter tills en av dem missar. Den som missar måste då dricka ur sitt eget glas. Turen går sedan vidare till nästa person i cirkeln. Om en spelare oavsett tillfälle träffar mittenglaset, ska detta ovillkorligt drickas upp av denne spelare. Sedan gör samtliga spelare en kollektiv påfyllnad av mittenglaset.

 Granncaps!
 Granncaps är uttrycket när man utmanar en av dem som sitter bredvid. Detta får endast göras med 5 eller färre spelare.
Metall!
Metall är ett uttryck som används när kapsylerna går över ytan av drycken, motståndaren får då utbrista metall! Glaset skall då fyllas upp med dryck till det att kapsylerna är täckta åter igen. Metall får endast yttras av spelare i pågående utmaning, medspelare i ringen skall icke yttra detta då det anses som god kutym att låta spelarna sköta utmaningen själva.

 

Kastregler
För att ett kast skall anses korrekt får armbågen aldrig vara framför knäet. Om armbågen befinner sig framför knäet måste spelaren oberoende av var kapsylen hamnat dricka ur sitt eget glas. Vinkeln mellan under och överarm får dessutom inte överstiga 90 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar